Novosti

06/03/2013

Pulsko dječje gradsko vijeće o pravima djece u Hrvatskoj

U ponedjeljak 04.03.2013. godine  održana je treća sjednica I. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule sa ciljem aktivnog uključivanja Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule u izradu Nacionalnog strateškog dokumenta za zaštitu i promicanje prava djece u RH u razdoblju od 2013. - 2020. godine kojeg će provoditi Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Ovo je ministarstvo 13.02.2013. donijelo Odluku o osnivanju Radne skupine za izradu navedenog dokumenta čija je svrha unaprjeđenje kvalitete života djece u Republici Hrvatskoj te usklađivanje sa strateškim dokumentima Vijeća Europe, Europske Unije i Izvješćem po Konvenciji UN o pravima djece.U radnu skupinu uključen je i Savez društava Naša djeca Hrvatske te je pozvan dati svoj prilog u izradi dokumenta jer su se kod njegovog kreiranja željela čuti i dječja mišljenja.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule i Dječjeg Foruma na sjednici u ponedjeljak odgovorili su na anketna pitanja koja se odnose na pravo djeteta na zdravlje, pravo djeteta na obrazovanje, pravo djeteta na slobodno vrijeme i pravo djece na posebnu zaštitu i skrb koja će se kasnije uvažiti i ugraditi u ovaj strateški važan dokument.