Novosti

28/05/2014

Humanitarna donacija Dječjeg gradskog vijeća

Na inicijativu članova Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule održana je Prva humanitarna čajanka putem koje su prikupljena sredstva za nabavu potrebitog didaktičkog materijala pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje. Donijevši šest zvučnih lopti i svjetleće led kazete, predstavnici Dječjeg gradskog vijeća, Niko Vujić, Tia Lena Hinić i Katarina Jurić razveselili su jučer učenike kojima je namijenjena, a to su prvenstveno slijepi te učenici s bitnim oštećenjem vidnog polja. Donaciji su prisustvovale predstavnice Grada Pule koji konstantno podupire rad ove škole, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Uz donaciju koja će ovim učenicima znatno olakšati komunikaciju te orijentaciju u prostoru, zapravo je najznačajnije što su učenici, odnosno vijećnici Dječjeg gradskog vijeća prepoznali potrebe svojih vršnjaka s teškoćama u razvoju. Pokazali su humanost na djelu, i slobodno mogu poslužiti kao primjer ostalim gradovima sa statusom "Grad - prijatelj djece", rekla je ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje, Gordana Hosni Hrvatin.

Prilikom primopredaje, predstavnici DGV-a koji su pristigli u pratnji voditeljice Ileane Zahtila Blašković, izrazili su zadovoljstvo što su uspjeli barem malo pomoći učenicima ove škole, ali pritom i najavili kako će s ovakvim humanitarnim akcijama nastaviti. Planiraju uskoro organizirati drugu čajanku, čiji će prihod biti namijenjen za kupnju hrane terapijskom psu škole, dvogodišnjem labradoru Cezaru.