Novosti

16/06/2014

Na 2. humanitarnoj čajanci prikupljena su sredstva za terapijskog psa

Na drugoj  po redu humanitarnoj čajanci, koja je održana ovog vikenda na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća, prodano je preko 360 ulaznica. Kupnjom ulaznice simboličnog iznosa od pet kuna, učenici sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola sudjelovali su u prikupljanju sredstava   za hranu za terapijskog psa koji pomaže socijalizaciji djece s posebnim potrebama. Pas Cezar boravi u Školi za odgoj i obrazovanje u sklopu programa "Uključivanje terapijskog psa u odgojno-obrazovne procese kod djece s teškoćama u razvoju".

Čajanku je organiziralo pulsko Društvo naša djeca uz potporu Grada, a klub Uljanik je prostor ustupio besplatno. Glazbu je mladima sve do 22.00 sata puštao DJ Milisav iz AB Originala, a umjesto alkoholnih pića točio se sok.

"Opći dojam je da su djeca, kao i njihovi roditelji, izuzetno zadovoljni čajankom" - kazala je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća  Ileana Zahtila Blašković te nadodala kako se nada da će idućeg puta odaziv biti nešto veći. Čajanci je prisustvovala i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je istaknula kako je Gradu na prvome mjestu bilo da se djeca zabave u sigurnom okruženju, bez konzumacija alkohola i cigareta.