Novosti

25/09/2014

Uručena donacija Školi za odgoj i obrazovanje od strane Dječjeg gradskog vijeća

Danas je u Školi za odgoj i obrazovanje Pula uručena donacija u obliku hrane za terapijskog psa Cezara koji boravi u istoj školi u sklopu programa "Uključivanje terapijskog psa u odgojno-obrazovne procese kod djece s teškoćama u razvoju". Svoju podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi izrazili su zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, predstavnik tvrtke Pet-team d.o.o. Emanuel Krstulović te članovi Dječjeg gradskog vijeća na čelu s njihovom voditeljicom Ileanom Zahtila Blašković.

U ime učenika i djelatnika Škole za odgoj i obrazovanje ravnateljica Gordana Hosni Hrvatin zahvalila se prisutnima na donaciji te je istaknula kako su djeca djeci najvažnija i najveća podrška. Također je prenijela želju njezinih učenika da i oni sudjeluju na disko matineji u sklopu sljedeće humanitarne čajanke.

Zamjenica gradonačelnika kazala je da je prilikom osnivanja Dječjeg gradskog vijeća jedan od ciljeva bio uspostava suradnje na projektima sličnim ovome te je navela kako joj je iznimno drago što se djeca rado odazovu i pomažu svojim vršnjacima.

Na Drugoj humanitarnoj čajanci učenika sedmih i osmih razreda održanoj na inicijativu članova Dječjeg gradskog vijeća grada Pule prikupljeno je 1880,00 kuna što je bilo dostatno za kupnju hrane i vitamina za psa za skoro cijelu godinu. U ime vijeća prisutnima se obratila Tia Lena Hinić koja je kazala kako joj je drago što su prikupljena sredstva donirana upravo ovoj školi.