Novosti

15/10/2014

Na Humanitarnoj čajanci prikupljena sredstva za predstavu Pinokio

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna protekle subote u disco klubu Uljanik održana je treća po redu Humanitarna čajanka za učenike 7. i 8. razreda pulskih osnovnih škola. Mladi su pokazali znatan interes za Humanitarnu čajanku što je dokaz da Grad Pula osluškuje želje svojih najmlađih sugrađana i kroz ovakve i slične aktivnosti djeluje u smjeru njihova ostvarenja. Na čajanci se okupilo preko pet stotina učenika koji su kupnjom ulaznice sudjelovali u humanitarnoj akciji i prikupili 2.620,00 kuna.

Na inicijativu članova Dječjeg gradskog vijeća prikupljena sredstva bit će donirana Udruzi djece i mladih oštećena sluha (UDMOSI) za podmirenje troškova predstave Pinokio koja je izvedena uoči Dječjeg tjedna. Posebnost predstave je upravo u njenoj izvedbi na znakovnom jeziku. Predstavu su osim članova UDMOSI-a gledali i članovi Dječjeg gradskog vijeća te se na taj način još jednom pokazalo da među djecom vladaju vrijednosti jednakosti i poštivanja bez obzira na razlike.

Ovoga je puta za glazbu bio zadužen DJ Marino iz Meta medije, a učenici su se zabavljali u sigurnom okruženju, bez konzumacije alkohola i cigareta. Humanitarna čajanka organizirana je od strane Društva naša djeca uz potporu Grada Pule.