EU projekti

23/10/2015

Grad Pula - partner na međunarodnom projektu EASY TOWNS

Prvi sastanak partnera na međunarodnom projektu EASY TOWNS, među kojima je i Grad Pula, održao se od 19. do 21. listopada u belgijskom gradu Heist op den Bergu. Riječ je o projektu u koji je uključeno 10 europskih zemalja, a sastanku su prisustvovale delegacije iz Vicenze (Italija), Goza (Malta), Arada (Rumunjska), Pforzheima (Njemačka), Craigavona (Sjeverna Irska), Sentjura (Slovenija), L àlfas Del Pia (Španjolska), Niepolomicea (Poljska), Heist op den Berga (Belgija), Rijeke i Pule.

Predstavnici gradova partnera razmijenili su primjere pozitivne prakse u vidu lokalnih projekata na područjima integracije manjinskih skupina u svakodnevni način življenja te tolerancije prema multikulturalnosti. Također se raspravljalo o poboljšanju uvjeta života mladih od 15 do 29 godina i njihovom razvoju na profesionalnoj i osobnoj razini kroz različite programe usavršavanja. Održana su i dva gostujuća predavanja na temu integracije i tolerancije prema multikulturalnosti. Jedna od tema sastanka bila je kriza migranata koja je postala problem čitave Europe. Gradovi partneri iskazali su zabrinutost trenutnom situacijom s kojom se susreću.

Delagacije zemalja partnera ugostio je gradonačelnik Heist op den Berga zaželjevši im uspješnu suradnju u daljnjim projektnim aktivnostima. Projektu EASY TOWNS financira se iz programa Europa za građane.

Sljedeći projektni sastanak planira se za svibanj 2016. godine, u španjolskom gradu L Alfas Del Piu.