Bogat program povodom Dana Grada Pule

PODIJELI
27 / 04 / 2017

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program obilježavanja 72. obljetnice Dana oslobođenja i Dana Grada Pule te Međunarodnog praznika rada.

„Ova tradicionalna višednevna manifestacija donosi brojna događanja i različite programe namijenjene svim našim sugrađanima, od onih najmlađih do građana treće životne dobi“ poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić koje je nadodao kako će i ove godine program obilježavanja započeti 1. svibnja te da će trajati sve do 6. svibnja. Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio brojnim organizacijama, pojedincima i svim sudionicima koji su svojim angažmanom doprinijeli da se na jedan prigodan i dostojanstven način i ove godine obilježi najznačajniji datum novije povijesti Pule.

„Grad Pula je cjelokupnu organizaciju ove značajne manifestacije dodijelio Pula Film Festivalu, javnoj ustanovi koja brine za organizaciju svih najvećih manifestacija u Puli“ istaknuo je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić nadodavši kako je riječ o najvećoj ovogodišnjoj novini.

Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović predstavila je brojna događanja koja su kroz osam dana trajanja manifestacije raspoređena u tri cjeline. „Programi na otvorenom odvijat će se na više lokacija, Forumu, Portarati, Tržnici i u Šijanskoj šumi“ pojasnila je Restović nadodavši kako će se i veliki broj događanja održati u prostorima knjižnice, pulskih galerija, škola, vrtića i mjesnih odbora te kazalištu koje je rezervirano za centralni dio svečanosti. „U sklopu programa igrat će se i tri predstave koje Grad Pula daruje najmlađima“ kazala je Restović, a na čije se riječi nadovezao pročelnik Matić pritom iz programa izdvojivši 10. obljetnicu bratimljenja gradova Pule i Hekinena. „Bit će to jedinstvena prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi dvaju tako dalekih, a tako sličnih gradova“ zaključio je Matić.

U sklopu obilježavanja Dana Grada Pule u ponedjeljak 1. svibnja održat će se 53. Pulska regata u organizaciji Uljanik plovidbe Pula s početkom u 12,00 sati.

Predstavljanju programa nazočili su i predstavnici Sindikata te ispred agencije Avenue Vlado Orlić, zadužen za organizaciju obilježavanja 1. svibnja u Šijanskoj šumi kao i promotor koncerta Vesne Nežić Ružić „Pjesmom do srca“. „Vlada veliki interes za koncertom u Istarskom narodnom kazalištu te su građani preuzeli gotovo sve karte“ poručio je Sponza.

Više o samom programu pogledajte na stranici Grada Pule pod Aktualno