Večeras nastupa puhački orkestar grada Pule

PODIJELI
13 / 07 / 2017

U sklopu SAKUD-ove manifestacije Na ulicama i trgovima, u četvrtak 13. srpnja s početkom u 21 sat na pulskom Forumu održat će se koncert Puhačkog orkestra grada Pule. Na programu su kompozicije različitih žanrova - koncertne koračnice, filmske teme, izbor hitova grupe ABBA, Bee Gees, zatim Neila Diamonda, Johna Denvera te Harryja Belafontea, kao i suvremene skladbe za puhačke orkestre. Pokrovitelj koncerta je Grad Pula, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

Puhački orkestar grada Pule djeluje 24 godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Među nastupima izdvajaju se oni na međunarodnim festivalima, koncerti u pulskom INK - Gradskom kazalištu Pula, ljetni Na ulicama i trgovima te Matineje na Tržnici. Orkestar redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre i surađuje s drugim orkestrima. Za nastupe ih pripremaju dva dirigenta - Ante Dobronić i Branko Okmaca. Od svog osnutka 1993. do danas PO grada Pule dobitnik je brojnih priznanja te zlatnih plaketa s državnih natjecanja.

Udruga Puhački orkestar grada Pule, uz pokroviteljstvo Grada Pule i TZ Grada Pule, organizira još šest ljetnih programa u srpnju i kolovozu, četvrtkom u 21 sat:

27.07. Evergrin kvartet E4, gošće - vokalne solistice: Vesna Nežić Ružić i Kristina Klarić

3.08. Big Band Pula

10.08. Evergrin kvartet E4 i gosti

17.08. Puhački orkestar grada Pule, gošća: Vesna Nežić Ružić

24.08. Big Band Pula

31.08. Evergrin kvartet E4, gošće - Ženska klapa Teranke, Vesna Nežić Ružić i Kristina Klarić.