Novosti

04/05/2018

Sljedeći tjedan u znaku predavanja za mlade

Sljedećeg tjedna će se u Gradskoj vijećnici Grada Pule održati niz predavanje pod nazivom Tjedan za mlade. Interaktivna predavanje vodit će predstavnici civilnog i javnog sektora.

U ponedjeljak je tema Društveni aktivizam mladih te će svoja predavanja održati predstavnici Info centra za mlade Pula, Udruge ZUM, Udruge Start up, Volonterskog centra Istre i Savjeta mladih Grada Pule. U srijedu je na redu tema Poduzetništvo mladih. Svoj rad i aktivnosti za mlade predstavit će Istarska razvojna agencija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak - podružnica Pula i Udruga mladih i ALUMNI FET Pula. Zadnjeg dana u četvrtak tema će biti Zdravlje i slobodno vrijeme mladih. Predavanja će održati magistra nutricionizma iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Vedrana Fontana Mikulić i profesor Erik Lukšić iz Udruge kineziologa Pula o važnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i zdrave prehrane.

Pozivaju se svi mladi s područja grada Pule da poprate predavanja, kao i članovi Savjeta mladih Grada Pule koji su uz Grad Pulu suorganizatori Tjedna za mlade.

Predavanje se organiziraju u sklopu provedbe aktivnosti Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018.-2020. kojem je jedan od najvažnijih strateških ciljeva uspostava međusektorske suradnje institucija, ustanova, udruga civilnog društva i javnog sektora s ciljem edukacije i informiranja mladih o različitim temama od njihova interesa.