Novosti

05/09/2018

Radionica "Inovativni oblici financiranja udruga mladih i udruga koje se bave mladima"

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu "Inovativni oblici financiranja udruga mladih i udruga koje se bave mladima" koju će voditi Teo Petričević, ACT grupa. Radionica će se održati u petak, 7.9. od 9:00 do 14:00 u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. Na radionici ćemo raditi na modelima diverzifikacije financiranja, procesima procjene/revizije organizacijskih resursa, odabiru strategije i kalkulacijama ovisnosti i preživljavanja, te izazovima koje ti procesi nose.

Organizacije civilnog društva u Hrvatskoj premalo energije ulažu u razvoj svojih strategija financiranja. Tako često svjedočimo stresnim situacijama ovisnosti o jednom izvoru financiranja, nelikvidnosti, smanjenjima ili zaustavljanjima projekata i programa, odlascima kompetentnih ljudi iz organizacija… Funding mix, strategija financiranja ključna je organizacijska strategija. Organizacije civilnog društva trebaju biti poduzetnije u tom procesu. Mogućnosti su brojne, no na uspjeh jednako tako utječu brojni vanjski i unutarnji faktori.

U popodnevnim satima nastavlja se druženje s ekipom iz ACT grupe kroz predavanje "Aktiviranje u zajednici - zašto? Kako?", te promocije knjige "Pank poduzetnici". Predavanje će se održati u 18:00 sati, nakon čega nam slijedi promocija knjige s početkom u 19:00 sati. (DC Rojc, 7.9., petak).

Teo dolazi iz Murskog Središća, po struci je magistar poslovnih studija, a trenutno je zaposlen kao direktor ACT Grupe, prvog hrvatskog konzorcija društvenih poduzeća sa sjedištem u Čakovcu. Osim što upravlja organizacijom, također je i voditelj nekoliko strateških i razvojnih projekata. U posljednje vrijeme je najangažiraniji na projektu Pokreni nešto svoje, novom razvojnom programu potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjenom poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. U široj je javnosti prepoznat kao stručnjak za društveno poduzetništvo i društvene inovacije, s više od petnaest godina poduzetničkog i predavačkog iskustva.

Član brojnih organizacija i inicijativa poput Platforme za Društveni centar Čakovec, Platforme za dobru ekonomiju, Impact Huba Zagreb i drugih te član desetak profesionalnih tijela na europskoj i nacionalnoj razini - od Europskog udruženja za pravo društvenih poduzeća do Odbora za praćenje Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014–2020.
Počeo je prije 20 godina od organizacije koncerata glazbenika iz cijeloga svijeta, izdavanja nezavisnog časopisa koji se distribuirao u 27 zemalja, a sve je kulminiralo formalizacijom izdavaštva. U razdoblju od 2002. do 2004. godine objavio sam petnaestak knjiga (prijevoda, autorskih djela) koje su po prvi puta u Hrvatskoj otvorile neke teme, poput gradnje kuća od bala slame.

Radionica se održava u sklopu provedbe projekta SOS koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.