Najava fotografske izložbe "Prolaznik"

PODIJELI
06 / 11 / 2018

U galeriji Makina u Puli u petak, 9. studenog. 2018. godine održati će se otvorenje fotografske izložbe Aleks Đakovski "Prolaznik".

Aleks Đakovski rođen je u Puli, 1991. godine, gdje je proveo većinu svog života. Njegovu ljubav prema umjetnosti prenijela mu je majka, a od djeda je naslijedio svoj prvi analogni fotoaparat. Već nekoliko godina bavi se isključivo analognom fotografijom. Tvrdi kako mu analogna fotografija omogućuje da prije no što taj ključni moment zauvijek ovjekovječi, razmisli o subjektu, kompoziciji i fotografiji u cjelini. Spoj analognog medija sa stilom ulične, odnosno street fotografije predstavlja dodatni izazov jer je ulica živa, život na njoj nikada ne staje i ne prilagođava se fotografu. Motivi Aleksovih fotografija često su ljudi koje susrećemo u svojoj svakodnevici, a odlika njegovog osobnog stila je crno-bijela, monokromatska fotografija izraženih kontrasta.

Nakon dvije grupne izložbe (5. Kat 2017.; Stranac, Dnevni boravak 2018.) i jedne samostalne izložbe, održane u travnju ove godine, u Galeriji Cvajner u Puli, Prolaznik je Aleksova druga samostalna izložba.