Gradi se rotor na križanju Radićeve i Rizzijeve ulice

 

Sukladno najavama, nakon završetka turističke sezone započela je izgradnja četverokrakog kružnog raskrižja na križanju Rizzijeve, Radićeve i Budicinove ulice. Radovi su započeli 9. listopada 2018. godine, od kada je predmetno raskrižje zatvoreno za prometovanje uz osigurane obilazne pravce. Grad Pula će ovom značajnom prometnom investicijom vrijednom 4,3 milijuna kuna s uključenim PDV-om, riješiti problematiku predmetnog raskrižja i povećati razinu sigurnosti svih sudionika u prometu. Duljina zahvata obuhvaća oko 280 metara prometne površine s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, a u sklopu radova djelomično će se rekonstruirati i prometnice koje se priključuju na to raskrižje. Kružno raskrižje imat će i desne skretače iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici koji će dodatno doprinijeti sigurnosti i protočnosti prometovanja jer vozila neće opterećivati kružni tok.

Izvođač radova je pulsko društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj u otvorenom postupku javne nabave za izgradnju kružnog raskrižja, a ugovorni rok izvođenja radova je 75 dana.

Autobusne linije Pulaprometa od 9. listpopada preusmjerene su i to: linije 2a (Verudela-Šijana), 3a (Šijana-Verudela), 27a (Pula-Vinkuran-Pula), 28 i 28a (Pula-Premantura-Pula) na način da će autobusi prometovati Kranjčevićevom ulicom pored Suda, Keršovanijevom ulicom, Tomasinijevom ulicom do semafora na Verudi i potom će skrenuti lijevo prema Vidikovcu. Autobusi će u povratku koristiti istu trasu.

Stajališta u Rizzijevoj ulici i prvo stajalište u Voltićevoj neće biti u funkciji, a zamjenska će biti ostala dva ugibališta u Voltićevoj ulici.