Obogaćena sportska zona u Držićevoj ulici

PODIJELI
12 / 10 / 2017

Neposredno uz sportsko igralište u Držićevoj ulici, koje je prošle godine uređeno i koriste ga, između ostalog Osnova škola Centar te Sportsko-rekreativno društvo Stari Grad (SRD Stari Grad), postavljena je multifunkcionalna street workout sprava namijenjena vježbi snage i istezanja. Riječ je o spravi koja se sastoji od više elemenata: vertikalne i horizontalne ljestve, trovisinsko / četverovisinsko vratilo, trovisinsko vratilo malo  i sklekovi. Radovi su se izvodili u sklopu programa održavanja - malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Stari Grad. 
Izvođač radova izrade betonskog temelja za postavu multifunkcionalne street workout sprave bilo je društvo Cesta d.o.o..

Grad Pula kontinuirano osluškuju potrebe građana kako bi se kvalitetno planirale aktivnosti i realizirali sadržaji  koji će zadovoljiti sportsko-rekreacijske afinitete korisnika.
U prethodnom razdoblju tako uređeno je više zona za rekreaciju na otvorenome od čega se može izdvojiti postava novih osam fitnes sprava na području Busolera te dopuna fitnes sprava na Zeleniki na Stoji i u Štinjanu (šumica Fortin). Također u šumici na Gregovici postavljeno je deset sprava za fitness, kao i sedam sprava u sklopu multifunkcionalnog igrališta u Valdebeku.