EU projekti

04/09/2012

Otvoren poziv za predaju prijedloga strateških projekata - IPA CBC program

3. rujna 2012. u sklopu IPA programa jadranske prekogranične suradnje otvoren je prvi poziv za predaju Prijedloga strateških projekata. Poziv ostaje otvoren do 2. studenog 2012. Projekti koji se mogu prijaviti moraju biti zasnovani na nizu izazova i mogućnosti strateške važnosti koje treba riješiti na Jadranskom području tj. udovoljavati prioritetima koje je odredio Zajednički nadzorni odbor IPA CBC programa:

1. prioritet, Tema 1 - Inovacije kao ključ gospodarskog razvoja na Jadranu,

2. prioritet, Tema 1 - Saniranje pomorskog i kopnenog područja te područja delti rijeka zajedničkim upravljanjem na području Jadrana, Tema 2 - Zaštita od onečišćenja otpadnim vodama na području Jadrana, Tema 3 - Integrirano i održivo upravljanje resursima  pitke vode na Jadranu, Tema 4 -  Zaštita i prevencija prirodnih rizika na Jadranu, s posebnim naglaskom na rizike od  požara, Tema 5 - Turizam s naglaskom na održivo upravljanje i marketing prirodnim i kulturnim resursima na Jadranu

3. prioritet, Tema 1 - Unapređenje integriranih planova koji su usmjereni na multimodalna rješenja, osobito  na povezanost kopnenih područja i unutrašnjost na području Jadrana, uključivši unapređenje luka, sustava zračnih luka i usluga s time u vezi, Tema 2 - Promicanje zajedničkih modela održivih usluga prijevoza radi unapređenja veza na Jadranu, uključivši unapređenje luka, sustava zračnih luka i usluga s time u vezi.

Ukupni iznos na raspolaganju je € 90.860.770, € 12.500.000,00 za 1. prioritet, € 45.360.776,00 za 2. prioritet, € 33.000.000,00 za 3. prioritet.

Zainteresirani kandidati trebaju popuniti sve potrebne aplikacijske dokumente i dostaviti ih Zajedničkom tehničkom tajništvu sukladno Pozivu. Potrebne dokumente (tekst Poziva i Aplikacijski paket) i sve daljnje informacije možete naći ovdje.