EU projekti

19/11/2012

Raspisani novi natječaji za prijavu projekata

Europska komisija objavila je pozive za prijavu prijedloga projekata na nekoliko raznovrsnih natječaja.

Tri natječaja raspisana su unutar Sedmog okvirnog programa za istraživanje i razvoj za temu "Hrana, poljoprivreda i ribarstvo, i biotehnologija" u sklopu specifičnog programa "Suradnja". Rokovi prijave projekata su 5., 7. i 28. veljače 2013, a sve potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Jedan od natječaja otvoren je i unutar programa EUROSTARS, a rok prijave je 7. prosinca 2012. Program pomaže malim i srednjim poduzećima koja se bave razvojem inovacija u njihovom radu i jačanju međunarodne suradnje. Više informacija možete naći na službenim web stranicama programa - http://www.eurostars-eureka.eu/.

U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, Europska komisija raspisala je i natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu. Program omogućuje osobama bilo koje dobi - učenicima, studentima, nastavnicima, nenastavnom osoblju, stručnjacima u strukovnom obrazovanju, kao i svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje žele usavršavati svoja znanja i sposobnosti -  sudjelovanje u poticajnim iskustvima učenja. Program također potpomože razvoj sustava obrazovanja i osposobljavanja u Europi kroz aktivnosti koje uključuju međunarodnu suradnju u vidu razmjena, studijskih posjeta te umrežavanja. Program se dijeli na četiri potprograma. Comenius je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Leonardo da Vinci institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kao i gospodarskom sektoru; Erasmus je namijenjen visokim učilištima, a Grundtvig institucijama za obrazovanje odraslih (u segmentu općeg obrazovanja odraslih). Tu je još i Transverzalni program, koji nudi mogućnosti studijskih posjeta za donositelje odluka u obrazovanju. Poziv na natječaj i pripadajuća dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr. Rok za prijavu projekata jest 11. rujna 2013.