EU projekti

23/01/2013

Predsjednik udruge Major Cities of Europe posjetio Pulu

22. siječnja 2013. Pulu je posjetio predsjednik neprofitne udruge Major Cities of EuropeGiorgio Prister u pratnji Radmile Dujmović, predstavnice agencije Apis.itiz Zagreba. Tom su ih prigodom u Komunalnoj palači primili službenici Grada Pule, koji je ujedno i jedan od članova udruge MCE. Krajnji cilj ove udruge jest međunarodno posredništvo među uključenim jedinicama lokalne samouprave u primjeni uvođenja inovacija u informatičkim znanostima.

Okupljene su pozdravili zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin i pročelnik ureda Grada Pule Aleksandar Matić, nakon čega je Radmila Dujmović predstavila rad agencije Apis.it. Ova agencijapruža strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru Republike Hrvatske u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava po principima umrežene korisnički usmjerene uprave.

Informatički tim Grada Pule u sastavu Davor Sebastijan i Dražen Stepanov prisutnima su prezentirali dosad uvedene ICT inovacije i način funkcioniranja ePoslovanja u Gradu Puli koje prvenstveno omogućuje lakšu komunikaciju građana s gradskom upravom. Voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Kristina Fedel Timovski opisala je rad navedenog odsjeka i spomenula europske projekte u koje je Grad Pula bio uključen ili se namjerava uključiti u budućnosti, a koji se bave inovativnim rješenjima.

Giorgio Prister zaključno je najavio održavanje godišnje konferencije MCE-a u Ljubljani u lipnju ove godine na kojoj će biti prisutni i predstavnici Grada Pule, a ovom je prigodom poklonio Gradu Puli i svečanu povelju članstva u MCE-u.