EU projekti

21/02/2013

Otvoreni javni pozivi triju ministarstava RH za korištenje bespovratnih sredstava

Tri hrvatska ministarstva otvorila su javne pozive različitih tematika za dodjelu bespovratnih sredstava. Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova otvorilo je javni poziv za dostavu projektnih ideja regionalnih razvojnih projekata. Svrha ovog poziva je prikupljanje regionalnih razvojnih projekata - projektnih ideja utemeljenih na regionalnim i nacionalnim strateškim dokumentima, koje će biti prihvatljive za financiranje u okviru strukturnih fondova i Kohezijskog fonda Europske unije.Rok za dostavu prijava je 15. travnja 2013. godine, a poziv sa svim pratećim dokumentima (upute za prijavitelje, prijavni obrazac, ocjenjivački kriteriji, izjave i dr.) možete preuzeti na mrežnim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unijewww.mrrfeu.hr u rubrici Natječaji/Nadmetanja.

Ministarstvo poduzetništva i obrta u drugom ciklusu javnog poziva otvorenog do 31. listopada 2013. poziva na uključivanje u poticajne mjere Ministarstva i to za sljedeće mjere: Mjera C - Razvoj poduzetničke infrastrukture I poslovnog okruženja, teMjera D - Obrazovanje za poduzetništvo i obrte te očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta. Otvoreni javni pozivi u kojima su navedeni korisnici kojima su namijenjene Mjera С i Mjera D s uputama za podnošenje prijave kao i cjelovita potrebna dokumentacija nalaze se na mrežnim stranicama Ministarstvawww.minpo.hr.

Ministarstvo turizma otvorilo je dva poziva,za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava manifestacijama na temelju Programa dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama u funkciji razvoja turizma u 2013. i za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama Hotspot Croatia u 2013.Poziv za uspostavljanje hotspot lokacija odnosno točaka bezičnog besplatnog interneta na turistički frekventnim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje, a u radijusu do 500 metara obuhvaćaju veći broj objekata ugostiteljske i dr. turističke ponude otvoren je do 15. ožujka 2013, dok je poziv čiji je predmet dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva za sufinanciranje kulturnih, gastronomskih, enoloških, zabavnih, sportskih i drugih manifestacija otvoren do 8. ožujka 2013. Sve daljnje informacije možete pronaći na web stranicama Ministarstva turizma www.mint.hr.