EU projekti

28/02/2013

Otvoreni natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU

U sklopu IV. komponente IPA programa "Razvoj ljudskih potencijala", prioritetna os 5: Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje, mjera 5.2. Jačanje uloge organizacija civilnoga društva za društvenoekonomski rast i razvoj demokracije, objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava (grant shema) "Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva". Smjernice za prijavitelje kao i cjelokupna natječajna dokumentacija za dodjelu bespovratnih sredstava dostupna jeovdje.Rok za podnošenje sažetaka projektnih prijedloga je 18. ožujka 2013. godine.

Europska je komisija objavila poziv za dostavu projektnih prijedloga za program obrazovne suradnje instrumenta ICI (The Industrialised Countries Instrument) za 2013. godinu. ICI-ECP poziv odnosi se na bilateralnu suradnju sljedećih zemalja: Europske unije i Australije; Europske unije i Japana; Europske unije i Novog Zelanda; Europske unije i Republike Koreje. Unutar ovog poziva financirati će se dvije vrsta projekata: projekti združenih studija (JDP) i projekti združene mobilnosti (JMP). Projekti trebaju obuhvatiti sljedeće teme: razvoj inovativnog međunarodnog kurikuluma, razvoj studentskih službi, jezičnu i kulturnu pripremu, organizacijski okvir za mobilnost studenata i nastavnog osoblja, kao i evaluaciju, održivost i diseminaciju istog. Prijave se istovremeno podnose Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu i kulturnu politiku u Bruxellesu te nadležnoj agenciji u odnosnoj zemlji. Više informacija o ovom pozivu dostupno je na mrežnim stranicamaIzvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu i kulturnu politiku. 

U tijeku su i prijave na drugi poziv za predaju projektnih ideja unutar programa "Mladi na djelu".Prijavitelji iz Hrvatske mogu prijavljivati projekte Agenciji za mobilnost i programe EU unutar sljedećih Akcija i podakcija:1.1 Razmjene mladih,1.2 Inicijative mladih,1.3 Demokratski projekti mladih,2 Europska volonterska služba, 3.1 Suradnja sa susjednim partnerskim zemljama EU, 4.3 Osposobljavanje i umrežavanje osoba aktivnih u radu s mladima i organizacijama mladih,5.1 Sastanci mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima. Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje:http://www.mobilnost.hr/index.php?id=563.Rok za prijavu projekata je 1. svibnja 2013.

Udruge i ustanove mogu se prijaviti i na otvoreni natječaj programa Unije u području javnog zdravstva. Ciljevi programa jesu unaprjeđenje zdravstvene sigurnosti građana, promicanje zdravlja, uključujući smanjenje zdravstvenih nejednakosti i stvaranje i širenje zdravstvenih informacija i znanja. Prijave se mogu podnijeti zaključno s 22.3.2013. Više pročitajte ovdje. 

Također je otvoren je natječaj unutar Tempus programa koji za krajnji cilj ima jačanje međunarodne institucionalne suradnje i modernizaciju visokog obrazovanja u partnerskim zemljama. Više informacija možete pronaći ovdje.