EU projekti

06/03/2013

Nova 2 natječaja IPARD programa za poljoprivrednike

1. ožujka 2013. objavljen je 9. javni natječaj u sklopu IPARD Mjere 101 - Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i Mjere 103 - Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda europske Zajednice.

Novosti u Mjeri 101 jesu da su u svim sektorima prihvatljiva ulaganja u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije na farmama, usmjerena ponajprije potrebama vlastite poljoprivredne proizvodnje te da su u svim sektorima prihvatljiva ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, uključujući 
traktore do 100 kW te ostalu opremu za obradu tla, sjetvu, gnojidbu, zaštitu bilja, žetvu i transport.

Unutar Mjere 103 omogućena su ulaganja u kompletnu opremu za preradu grožđa, proizvodnju, skladištenje i trženje vina u sektoru vinarstva. U sektoru maslinovog ulja dozvoljena su ulaganja u kompletnu opremu za preradu maslina i trženje maslinovog ulja.

Natječaj za Mjeru 101 otvoren je do 12. travnja 2013., dok je natječaj za Mjeru 103 otvoren do 2. svibnja 2013, a sve daljnje informacije možete pronaći na web stranicama IPARD programa.