EU projekti

03/05/2013

Otvaranje izložbe "Stoljeće jedne utvrde" u sklopu EU projekta ADRIFORT

U obalnoj utvrdi Punta Christo u Štinjanu u subotu, 4. svibnja 2013. s početkom u 18,30 sati biti će otvorena izložba "Stoljeće jedne utvrde". Izložba je organizirana u sklopu obilježavanja tjedna Europe i Dana Grada Pule čiji je cilj široj javnosti predstaviti europski projekt ADRIFORT u kojeg su, u ulozi partnera, uključeni Grad Pula-Pola i Sveučilište Jurja Dobrile.

Svi zainteresirani građani do fortifikacije Punta Christo mogu doći osobnim automobilima koja će za ovu priliku u potpunosti biti otvorena svim posjetiteljima, a osim toga osiguran je i dodatni besplatni gradski prijevoz autobusom koji kreće ispred Arene prema Štinjanu u dva termina: 16,00 i 17,30 sati te dva povratna termina prema centru grada: u 20,00 i 23,00 sati. U nastavku možete pročitati program otvaranja izložbe.





Program:

Utvrda Punta Christo (Štinjan)

U subotu 4.5.2013.

Izložba:"Stoljeće jedne utvrde"

Predstavljanje projekta ADRIFORT

16:00 h- Polazak autobusa za studente i građane ispred Arene - besplatan prijevoz do Štinjana

16:30 - 18:30h - Terenska nastava za studente; obilazak štinjanskih utvrda Montegrosso, Valmaggiore i Munide uz stručno vodstvo profesora Danijela Tatića (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli)

17:30 hPolazak autobusa ispred Arene - besplatan prijevoz do Štinjana

18:30 hOtvorenje izložbe "Stoljeće jedne utvrde"

- pozdravni govori predstavnika Grada Pule, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i udruge Prijatelji obalne utvrde Punta Christo

-  recitacija pjesme o utvrdi Punta Christo koju će izvesti djeca iz štinjanskog DV Dado

- uz razgledavanje izložbe, posjetitelji će moći obići i ostatak prostora utvrde Punta Christo, a za dobru atmosferu pobrinuti će se glazbena pratnja dua Šik Šok

U subotu je i službeno otvaranje bara na utvrdi.

20:00 h i 23:00 h- povratak autobusa iz Štinjana u centar grada