EU projekti

22/08/2013

Održana radionica projekta Youth Adrinet s ciljem identifikacije potreba mladih

U prostoru dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u srijedu je održana radionica projekta Youth Adrinet koja je, kroz raspravu sa sudionicima, imala za cilj utvrditi potrebe mladih u Puli.

Radionici su prisustvovali predstavnici Grada Pule, predstavnici različitih udruga poput ZUM-a i udruge Korak, predstavnici Saveza udruga Rojca i Savjeta mladih Grada Pule, predstavnici Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva te nekoliko mladih koji su uključeni u pripremu i provedbu različitih EU projekata. Okupljene je na početku pozdravio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, a zatim je projekt Youth Adrinet i njegove dosad provedene aktivnosti predstavio Alen Halilović, predsjednik udruge Alfa Albona koja u projektu ima ulogu vanjske ekspertize.

Uslijedila je rasprava metodom world caffea koju je moderirao Andrej Pevec iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a cilj je bio odrediti smjer kojim Grad Pula treba ići pri ustanovljenju lokalne politike za mlade. Kao neki od prioriteta mladih koje su naveli sudionici radionice ističu se potreba kreiranja kulturnog i info centra, prolagodba javnog prijevoza te bolje iskorištavanje postojećih resursa poput studentskog centra i centra za mlade.

Navedene ideje, kao i ostale aktivnosti koje pulska mladež smatra važnima biti će uključene u završnu projektnu publikaciju u kojoj će ideje mladih biti sistematizirane i stavljene u okvir u kojem se mogu adekvatno doraditi te će takva publikacija Gradu Puli poslužiti kao vodič pri kreiranju kvalitenog modela razvoja politika za mlade.