EU projekti

06/09/2013

Pulska delegacija u posjetu razmjene u francuskom Villefrancheu

Djelatnici Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Grada Pule, zajedno s djelatnicima i učenicima pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Gimnazije Pula, Srednje škole "Mate Balota" Poreč te predstavnicima Agencije za ruralni razvoj Istre, trenutno su u posjetu razmjene u francuskom gradu Villefranche-de-Rouergue u koji su doputovali u sklopu projekta Boškarin s krumpirom (Le Boeuf a la patate).

Podsjetimo, navedeni projekt dio je programa mobilnosti Comenius, u sklopu kojeg su u svibnju ove godine Pulu posjetili predstavnici Villefranchea zajedno s 60 učenika srednjih škola ovog francuskog gradića.

Ideja za ovaj projekt koji povezuje mlade dviju europskih regija putem gastronomije, proizašla je iz uspješne suradnje Pule i Villefranche-de-Rouergea koja je 2006. potvrđena potpisivanjem sporazuma o bratimljenju.

U sklopu ovog projekta mobilnosti, pulska delegacije će zajedno s partnerima iz Francuske provesti i aktivnosti poput izrade reklamnih plakata o tradicionalnim proizvodima dvaju regija, izrade brošure o Istri na francuskom jeziku i kulinarskog hrvatsko-francuskog rječnika, pripreme specifičnog menija na bazi dvaju vodećih proizvoda te susreta sa stručnjacima iz poljoprivrednog sektora.