EU projekti

25/11/2013

Predavanjem na pulskom sveučilištu Grad Pula obilježio 11. Europski tjedan Regija i Gradova

Na Sveučilištu "˜Jurja Dobrile"™ - Fakultetu ekonomije i turizma "˜Dr. Mijo Mirković"™ u Puli danas je održano predavanje za studente pod nazivom "Zaštita voda na krškom području - izazovi za budućnost", u sklopu  manifestacije "Open Days" na kojemu ove godine sudjeluje i Grad Pula, odnosno Istarska županija.
U ime Grada Pule predavanje je otvorila voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i EU politike Grada Pule Kristina Fedel - Timovski koja je naglasila važnost poznavanja EU projekata, kao i  upućenost građana koja u konačnici dovodi do efikasnijeg mehanizma privlačenja i raspolaganja javnim novcem iz EU budžeta.
Nešto više o samoj temi govorile su  Kristina Afrić Rakitovac s Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i to o "Izazovima održivog upravljanja vodama", te voditeljica Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije Ljiljana Dravec koja se usmjerila više prema "Zaštiti krškog vodosnika u Istarskoj županiji". 
Predavanjima su prisustvovali i sudionici s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Vodovoda koji su odgovarali na pitanja studenata.