EU projekti

17/12/2013

Projekt Yout Adrinet okupio mlade u Puli na završnom susretu

Danas je u Puli započeo završni susret u sklopu projekta Youth Adrinet u trajanju od dva dana. Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić je uvodno pozdravio sve prisutne te im zaželio dobrodošlicu.

"Na ovom susretu sudjeluju predstavnici partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije te predstavnici mladih koji su sudjelovali na projektu Youth Adrinet u proteklih dvije i pol godine" nadodao je Lukšić. Kazao je i kako se ovaj zadnji miting koristi kao prilika za prezentaciju rezultata samog projekta i debatu. Naime Grad Pula je bio zadužen za provedbu radnog paketa 5 "Prijelaz s teorije na praksu" koji je obuhvaćao četiri razine.

Zastupnik politike za mlade pokrajine Goriza Federico Portelli je istaknuo kako je ovo prilika da se sad na samom kraju sagledaju povratne informacije dobivene iz projekta te da se iste prodiskutiraju provedene aktivnosti. Kazao je kako je važno raspraviti i o koracima koji slijede nakon što projekt završi u siječnju 2014. godine. Portell je svoje izlaganje završio mišlju: "na mladima svijet ostaje".

U nastavku je prikazan kratki dokumentarni film o sudionicima "Adribusa" i njihovom putovanju kroz  gradove partnere nakon čega je uslijedila rasprava.

Za sutra je na rasporedu potpisivanje Memorandum o razumijevanju kojim se svi sudionici projekta obvezuju održati mrežu koja je projektom kreirana.