EU projekti

17/12/2013

Potpisan Memorandum svih sudionika Youth Adrinet projekta

Završnim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju danas je okončan zadnji susret partnera prije zaključenja europskog projekta Youth Adrinet u siječnju 2014. godine. Memorandum su potpisali predstavnici lokalnih vlasti Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije. Ispred Grada Pule Memorandum je potpisao zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin. Svi partneri projekta obvezuju se održati mrežu koja je projektom kreirana, a odnosi se na prioritete Politika za mlade u jadransko-jonskoj regiji za slijedećih sedam planskih godina. Prioriteti su identificirani na područjima iz kojih dolaze partneri projekta kroz dijalog političara i mladih.

Na samom početku današnjeg susreta prisutne je pozdravio pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo što je upravo Pula odabrana za Grad u kojemu se održava završni susret. Kazao je kako se nada da će slobodno vrijeme iskoristiti za posjet brojnim pulskim znamenitostima i upoznati se s bogatim kulturnim naslijeđem tritisućljetne Pule. Zahvale svim sudionicima uputio je zastupnik politike za mlade pokrajine Goriza Federico Portelli na promociji smog projekta u svojim zemljama i na političkoj participaciji, zaključivši kako su mladi naša budućnost.

Susret u Puli bio je prilika da se razmotri tema održivosti projekta, prikažu rezultati Youth Adrineta, da se analiza politika za mlade na područjima iz kojih dolaze partneri, izrade smjernice i preporuke vezano uz politike za mlade. Grad Pula odgovoran je za provedbu radnog paketa 5 "Prijelaz s teorije na praksu". Predviđeni rezultati radnog paketa 5 su eksperimentiranje na političkoj razini, stvaranje foruma mladih, stvaranje uslužnih struktura za mlade i Međunarodni sporazum o politikama mladih.