EU projekti

04/06/2014

LaRepubblica: Nevjerojatna transformacija pulskih dizalica

Prestižni talijanski dnevni list LaRepubblica ovoga je tjedna na svojem internetskom portalu prenio reportažu o "Svjetlećim Divovima", velikome projektu Turističke Zajednice Pula pod vodstvom kreatora projekta Damira Skire.


"Do sada smo ih bili naučeni promatrati samo kao objekte koji su narušavali lijepu panoramu gradova, ali kada noć padne, uz malo boje i svjetla, postaju prava umjetnička dijela.

Projekt "Svjetleći Divovi" podržan je od strane Ministarstva turizma kroz Program poticanja inovacija u turizmu i realiziran od strane Turističke Zajednice Pula. Ishod samog projekta je nevjerojatan, svjetla na dizalicama, u nijansama raznih boja, pale se svakih 15 minuta, svakog sata od 21:00 do ponoći. Pametan je to i inovativan način uspješnog transformiranja industrijskog područja u posve novu i neočekivanu turističku atrakciju", stoji  u tekstu LaRepubblice.

LaRepubblica je objavila i nekoliko prelijepih fotografija pulskih dizalica, koje su stvorile veliki interes u Italiji i okolnim zemljama. Sam je članak podijeljen  skoro 2,000 puta putem poveznica na društvenim mrežama, a može se pogledati ovdje.

Projekt "Svjetleći Divovi" je već na svojem otvaranju prošloga  mjeseca u sklopu Visualia Festivala, privukao pažnju nekoliko tisuća posjetitelja, a njegova popularnost i dalje nastavlja rasti kako se približava ljeto i središnji dio turističke sezone.