EU projekti

04/06/2014

Ministarstvo turizma nastavlja sufinancirati privatnim iznajmljivačima izgradnju bazena

Ministarstvo turizma RH objavilo je javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva, MJERA A4, koji je otvoren do 13. lipnja 2014. godine. Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu sve fizičke osobe-privatni iznajmljivači. Podnositelj zahtjeva mora imati registraciju "Objekta u domaćinstvu" do dana podnošenja prijave; kategoriju 3 i više zvjezdica te registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 stalnih kreveta) i podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za objekte u domaćinstvu (soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu) i to samo za projektnu aktivnost: izgradnja i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata).

Podnositelji koji su prijavili projekte temeljem Javnog poziva od 28. veljače ne trebaju ponovno dostavljati prijavu, već će njihova prijava biti obrađena nakon zatvaranja ovog Javnog poziva.  Razlika od prijašnjeg Javnog poziva je da se može prijaviti iznajmljivač koji ima registrirani objekt do dana podnošenja prijave, a ne godinu dana, što je bio uvjet ranijeg javnog poziva.

Više informacija o uvjetima javnog poziva nalazi se na mrežnim stranicama Ministarstva turizma, u rubrici Potpore i krediti: http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936.