EU projekti

11/06/2014

Zaklada 'Hrvatska kuća - Croatia House' - poziv na predlaganje programa

Osnovana kako bi promicala hrvatsku kulturu, umjetnost, povijest, hrvatski jezik i kulturnu baštinu u inozemstvu, Zaklada "Hrvatska kuća - Croatia House" na najbolji način spaja diplomaciju i kulturu, kroz sustavnu prezentaciju hrvatske kulture i umjetnosti širom svijeta.

Hrvatska diplomacija, kao i druge institucije i do sad su koristile kulturu kao snažno sredstvo nacionalne promocije i izgradnje pozitivnog imidža Hrvatske, ali nije bilo sinergije i sustava koji bi u konačnici donio prepoznatljivi rezultat. I upravo zato je osnovana Zaklada "Hrvatska kuća - Croatia House", da bi koordinirala sve aktivnosti promocije hrvatske kulture putem diplomatsko-konzularnih predstavništava i kulturnih centara.

Organizator: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Upravni odbor Zaklade 'Hrvatska kuća - Croatia House' objavljuje poziv za predlaganje programa.

Iz sredstava Zaklade financirat će se programi iz sljedećih područja:
- arhitektura,
- dizajn,
- film,
- glazba i glazbeno-scenska umjetnost,
- kazalište,
- književnost,
- kulturna baština,
- likovne i vizualne umjetnosti,
- ples,
- interdisciplinarne aktivnosti i programi iz drugih područja usmjereni ostvarivanju svrhe Zaklade.

Pravo podnošenja prijave  na Poziv imaju domaće i strane fizičke i pravne osobe, te drugi predlagači programa kojima se može ostvariti svrha Zaklade.

Kriteriji su propisani Pravilnikomo uvjetima i postupku za dodjelu sredstava koji je objavljen na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva kulture.

Poziv je otvoren tijekom cijele kalendarske godine, počevši od 10. lipnja 2014., a zbog posebne dinamike planiranja rezultati će biti objavljivani više puta godišnje na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva kulture.

Prijavljene programe razmatraProgramski savjet Zaklade, te svoje prijedloge daje Upravnom odboru Zaklade. Svoje zaključke članovi Programskog savjeta donose prema kriterijima iz Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava. Odluku o odobrenju potpore donosi Upravni odbor Zaklade nakon čega se sklapa ugovor o dodjeli i korištenju financijskih sredstava.

Prijave se podnose na adresu: Zaklada 'Hrvatska kuća - Croatia House', Zagreb, Trg N. Š. Zrinskog 7-8.  na obrascu.

Neće se razmatrati prijavekoje ne ispunjavaju tražene uvjete, prijave koje nisu na propisanom obrascu te prijave bez obveznih priloga.

Javni poziv možete pogledati ovdje.

Prijavnicu za program možete pronači ovdje.