EU projekti

14/07/2014

Grad Pula -Pola domaćin sastanka partnera MOVESMART projekta

Drugi zajednički sastanak partnera Projekta MOVESMART održao se 10.-11. srpnja 2014. godine u Puli. Sastanku će nazočili predstavnici svih jedanaest gradova partnera u projektu.

Za potrebe projekta do sada je analizirana trenutna situacija, način pristupa i ograničenja prisutna u oba grada u kojima će se provoditi pilot projekti te su identificirane nove perspektive za algoritamske tehnike, modele i metodologije za rješavanje problema vezanih za obnovljivu mobilnost u urbanim sredinama. Analizirani su svi pristupi za multimodalno planiranje rute (uključujući i sve moguće vrste prijevoza, npr. javnog prijevoza, hodanje, vožnja biciklom, konvencionalna i električna vozila) kao i sustav dijeljenja vozila (sobzirom na strateški plan mreže, taktičkim i operativnim pitanjima). Obrađeni su algoritamski pristupi za energetsku učinkovitost u multimodalnom planiranju ruta te metodologija i simulacije za mjerenje energetske učinkovitosti vozila.

Do sada su prikupljeni svi neophodni setovi podataka, napravljen je nacrt akcijskog plana za istraživanje novih pristupa obnovljivih mobilnosti  te su definirani prvi teorijski rezultati za vremensko planiranje ruta.

Na sastanku je predstavljen newsletter te sve planirane aktivnosti za diseminaciju projekta.

Također, inozemni su parteri imali priliku upoznati se s mogućim lokacijama na kojima će se u Puli postaviti električni bicikli za potrebe pilot projekta.

Agendu sastanka možete pogledati ovdje.