EU projekti

31/07/2014

Otvoreni natječaji u sklopu strukturnih i investicijskih te fondova EU

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 30. srpnja 2014. natječaj pod nazivom "Obrazovanje za poduzetništvo i obrt" koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Pozivom će se nastojati podići razina kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja, poticat će se poduzetnička kultura u društvu te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju u poduzetništvu, a sve s ciljem povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Ciljane skupine stoga su subjekti malog gospodarstva, obrazovne institucije i ustanove, asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i poduzetničke potporne institucije. Prijave se mogu predati najkasnije do  01. listopada 2014.

Uprava za prometnu infrastrukturu i fondove EU, u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) objavilo je  "Ograničeni poziv za dostavu projektnih prijedloga za pripremu projekata u sektoru cestovnog prometa - Operativni program Promet 2007 - 2013." Svrha ovog poziva  je osigurati učinkovito i djelotvorno dodjeljivanje i korištenje sredstava za pripremu projekata u sektoru prometa. Ovaj poziv namijenjen je isključivo izradi i doradi pripremne projektne dokumentacije za navedene projekte u sektoru cestovnog prometa, koji se planiraju sufinancirati iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za razdoblje 2014 - 2020. Poziv je otvoren od 30. srpnja do 22. kolovoza 2014. godine.

Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za "Mjeru sufinanciranja projekata zadruga hrvatskih branitelja ugovorenih u okviru programa Europske unije". Cilj poziva je pružanje podrške u integraciji na tržište rada kroz poticanje korištenja sredstava iz EU fondova za projekte koji će doprinijeti zapošljavanju i stvaranju uvjeta za što uspješnije socijalno uključivanje osoba iz ciljne skupine, od čega će u konačnici koristi imati i šira zajednica.Za potporu se mogu kandidirati zadruge hrvatskih branitelja čije projekte je nadležno ugovorno tijelo odobrilo na temelju natječaja u sklopu pojedinih programa financiranih sredstvima Europske unije.

Javni poziv otvoren od 28. srpnja do 17. listopada 2014. godine

Info.:www.strukturnifondovi.hr. i www.branitelji.hr