EU projekti

31/10/2014

Otvoren Informacijski centar Europe Direct (EDIC Pula Pola)

Danas je na adresi Giardini 2 u Puli svečano otvoren Informacijski centar Europe Direct (EDIC Pula Pola) koji je financiran bespovratnim sredstvima koja dodjeljuje Europska komisija u cilju aktivne komunikacije s građanima o EU temama na lokalnoj i regionalnoj razini.

Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić zajedno sa predsjednikom Skupštine Istarske županije Valterom Drandićem te Brankom Baričevićem, voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i ostalim uglednim gostima.

U ime Grada Pule, gradonačelnik Miletić pozdravio je prisutne izrazivši veliko zadovoljstvo što je deseti po redu EDIC centar u Hrvatskoj otvoren upravo u Puli. "Ovaj informacijskii centar služit će svima onima koji žele dobiti informacije o Europskoj uniji, građanima ali i poduzetnicima, svim pojedincima koji imaju pitanje ili trebaju informaciju. Poslužit će kao baza za širenje europskih vrijednosti, a to je ono radi čega smo i postali dio europske obitelji", naglasio je Miletić.

Baričević je uputio čestitke Gradu Puli i partnerima na projektu budući da su ispunili uvjete natječaja koji su bili poprilično oštri. "Putem ovoga centra građani su direktno povezani sa našom središnjicom u Bruxellesu, te napokon možemo ustvrditi: Europa je sada i u Puli", zaključio je Baričević i još se jednom zahvalio svima onima koji su marljivo radili na projektu otvaranja EDIC informacijskog centra. Glavni koordinator svih aktivnosti centra je Grad Pula, a partneri su Istarska županija, Istarska razvojna agencija, te Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Informacijski centar otvoren je radnim danom od 9 do 13 sati, a dodatne informacije možete dobiti  na telefonskom broju 052/555-935 i facebook stranici http://www.facebook.com/EDICPulaPola.