EU projekti

28/05/2015

Gradu Puli odobrena sredstva za promociju ekološki odgovornog turizma

Projektu SEAEUROPE, kojeg je Grad Pula zajedno s europskim partnerima kandidirao u sklopu programa Europske komisije COSME 2014, odobrena su sredstva iz europskih fondova. Nešto više od 220.000,00 kuna Grad Pula dobit će za promociju održivog turizma te biološke raznolikosti i jedinstvenog ekosustava kao turističkih vrijednosti koje privlače nove posjetitelje u primorske turističke destinacije.

Za europske turističke destinacije uključene u projekt SEAEUROPE to konkretno znači izgradnju poslovne suradnje na održivom razvoju europskih obalnih turističkih destinacija, olakšan pristup turističkim tržištima malim i srednjim poduzećima uz podršku lokalne, regionalne i transnacionalne (europske) zajednice  kroz  zajednički marketinški pristup te razvoj novih turističkih paketa za posjetitelje primorskih destinacija. Važan je i utjecaj koji će realizacija ovoga projekta imati na privatni sektor kroz njegovo povezivanje s javnim službama radi očuvanja ekosustava i raznolikosti vrsta te promocije ove ekološki odgovorne vrste turizma.

Cilj ovoga projekta je povezivanje europskih destinacija s bogatom biološkom raznolikošću koja se može doživjeti kroz sportove na vodi i obilaskom obalnih staza kako bi se bolje razumjeli i održali morski ekosustavi i vrste. Posjetiteljima će se kroz realizaciju programa nuditi informacije o mjestima istaknute bioraznolikosti, kao i komercijalnim mogućnostima kroz koje mogu doći u kontakt s morskim vrstama u divljini, steći o njima znanje te sudjelovati u naporima da ih se očuva.

Osim Grada Pule, u projekt SEAEUROPE uključeni su i gradovi iz Španjolske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, a trajanje projekta predviđeno je za sljedećih 18 mjeseci.