EU projekti

13/07/2015

Od danas "Bičiklete" dostupne svim građanima

U prostorije centra EDIC Pula-Pola od ranih su jutarnjih sati pristizali građani kako bi se među prvima registrirali i službeno podignuli kartice koje im od trenutka izdavanja osiguravaju besplatno korištenje električnih bicikala na području grada. Gužva  je potrajala sve do podnevnih sati kada je izdana i 40. kartica.

Od danas će osam električnih bicikala biti na usluzi svim građanima koji u spomenutom centru izvrše registraciju. Korištenje je predviđeno u trajanju od dva sata, nakon čega će korisnici električni bicikl morati vratiti na jedno od dvije predviđene stanice, kako bi i drugi građani bili u mogućnosti koristiti uslugu prvog javnog servisa za prijevoz biciklima u Puli.

Projekt je realiziran u sklopu aktivnosti Movesmart projekta koji se financira iz europskog programa FP7 u vrijednosti od 175 000 eura. Kroz projekt će se, između ostaloga, izvršiti procjena potrošnje energije, utjecaja na okoliš, testirati intenzitet te način korištenja električnih bicikli kod krajnjih korisnika.

Bicikli su smješteni na dva punkta: Giardini 2 i Gradska tržnica Pula (pored restorana Markat - ex Sljeme), a kod prve registracije, odnosno za sklapanje ugovora i dobivanje KORISNIČKE KARTICE, potrebno je obratiti se Informacijskom centru Edic Pula - Pola (Giardini 2, 52100 Pula).