EU projekti

12/11/2015

Obilježavanje europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva

Danas je na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održana zajednička konferencija za medije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Istarske razvojne agencije (IDA d.o.o.) povodom najave obilježavanja Europskog tjedna poduzetništva / European Small and Medium Entrepreneurship Week, koji od 16. do 20. studenog promovira poduzetničku kulturu diljem Europe.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. hrvatski su partneri na projektu SMART INNO, Project Code1°STR/0006, sufinanciranom od Europske Unije kroz "IPA Jadranski Program Prekogranične Suradnje2007-2013" u okviru prvog poziva za strateške projekte.Prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, Dekanica FET-a, napomenula je kako je Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva komunikacijska kampanja koja se održava u 37 država sudionica a svrha je promicanje poduzetništva u cijeloj Europi. Ovom kampanjom se događanja i aktivnosti (nacionalne, regionalne ili lokalne) žele u najvećoj mogućoj mjeri približiti sadašnjim i potencijalnim poduzetnicima. Glavni ciljevi projekta su informiranje poduzetnika o podršci koju im pružaju institucije i organizacije na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini (npr. informacije o financiranju, edukacije, pronalaženje poslovnih partnera itd.) te promocija poduzetništva među mladima.


Dr. sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije (IDA d.o.o.), predstavio je uspješan početak rada Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije u sklopu kojeg će se održati dio programa Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva. U mjesecu svibnju 2015. godine, u organizaciji Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o i Zajednice tehničke kulture Istarske županije otvoren je Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije. Temeljni cilj opremanja i uspostave Centra, koji je namijenjen djeci od vrtićkog uzrasta do završnih razreda srednje škole, je popularizacija znanosti među najmlađima kojima će se omogućiti da svoju prirođenu znatiželju i interes pretvore u ljubav prema znanosti i istraživanju. Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. omogućila je nabavu opreme za opremanje novoosnovanog Centra u sklopu europskog projekta Smartinno (Program Jadranske prekogranične suradnje -IPA II), dok je Zajednica tehničke kulture Istarske županije omogućila renoviranje zgrade. Ukupna vrijednost investicije je 800.000 kuna.