EU projekti

11/04/2017

Na godišnjem sastanku prezentiran uspješan rad pulskog centara Europe Direct

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH proteklog tjedna održao se „Godišnji sastanak predstavnika Informacijskih centara Europe Direct (EDIC) i drugih EU mreža u Hrvatskoj“ u Svetom Martinu na Muri kojemu je prisustvovala predstavnica Odsjeka za europske politike, međunarodnu suradnju i informiranje Grada Pule.

Godišnji sastanak započeo je pozdravnom riječju voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branka Baričevića koji je ujedno predstavio prioritete Europske komisije u 2017. godini. Uvodno izlaganje nastavila je voditeljica Odjela komunikacije, partnerstva i mreže, Predstavništva EK u Hrvatskoj, Andrea Horvat-Kramarić, koja je potom održala prezentaciju dobrih praksi na društvenim medijima korisnim u svakodnevnom radu Europe Direct Informacijskih centara.

Ovom je prigodom predstavnica pulskog EDIC-a prisutne upoznala s brojim aktivnostima i događajima realiziranim u protekle četiri godine. Posebno je istaknula jednu od uspješnica koja se odnosi na obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti 2016., a kao primjer dobre prakse izdvojila je projekt Movesmart i sustava alternativnog urbanog prijevoza „Bičikleta“.

Da se podsjetimo, EDIC Pula-Pola otvoren je 30. listopada 2014. godine i od tada je jedan od najaktivniji centara na području Hrvatske. Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola dio je europske mreže informacijskih centara osnovane u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule-Pola, Istarske županije - Regione Istriana, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti EU stanovnicima cijele Istarske županije.