EU projekti

21/05/2018

Najava Projekt KEYQ+: Show-cooking eventa temeljenog na povijesnim receptima

U sklopu europskog projekta KEYQ+ „Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske“ („Culture and tourism as keys  for quality cross border development of Italy and Croatia“), u utorak, 22.05.2018.g., u 12,00 sati u Gradskoj palači, Trg Forum 1, održat će tiskovna konferencija na kojoj će sudjelovat pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić, direktor Tržnice d.o.o. Pula, Renato Perc, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o.,Igor Merlić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Istarske županije, EzioPinzan.


Event zajednički organiziraju Grad Pula-Pola, Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnica d.o.o. Pula.Show-cooking event temeljen na povijesnim receptima iz razdoblja Austro-Ugarske Monarhije, a održati će se u petak, 25. svibnja 2018. u 10 i 30 sati, ispred pulske Gradske tržnice, gdje će se građanima i posjetiteljima grada Pule nuditi povijesni meni iz razdoblja Austro-Ugarske Monarhije.


Cilj eventa je promicanje povijesne, posebice kulinarske baštine tog razdoblja na području Istre 100 godina poslije, te povezivanje dionika iz područja kulture i turizma u svrhu njene gospodarske valorizacije. Osim promocije kulturne baštine Istre, cilj eventa je i promocija projekta KeyQ+, te aktivnosti izrade prekograničnog turističkog itinerara. Na eventu se želi informirati i zainteresirati različite dionike u Istarskoj županiji sa ciljem njihovog uključivanja u KeyQ+ turistički itinerar.