EU projekti

19/12/2019

OŠ Vidikovac u posjeti prijateljima iz slovenskog Boveca

Učitelji, Jasminka Turčinov, Salja Sijarić i Evelina Majcan-Lenić, predstavnici OŠ Vidikovac, boravili su u dvodnevnom posjetu Bovcu u Sloveniji.

OŠ Bovec u četvrtak 12.prosinca 2019. obilježili je 40-i rođendan svoje škole. Učinili su to svečanom i veselom priredbom i prigodnim radionicama za roditelje i uzvanike. Ovako važna obljetnica prilika je za pogled unatrag, ali i osvrt na rad i aktivnosti škole te ciljeve za budućnost.

Dio ove priče je i OŠ Vidikovac. Naime, ona svake godine uspješno ostvaruje razmjenu učenika, boravak učenika u Bovcu, u obiteljima domaćina i uzvratni boravak djece iz Bovca u Puli, u obiteljima učenika. U zajedničkim aktivnostima tijekom dosadašnjih susreta djeca su obogaćena lijepim iskustvom, doživljajima i novim prijateljstvima.

Gradonačelnik Bovca, Valter Mlekuž, u svom je obraćanju izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog uspješne realizacije i provođenja njegova dogovora s gradonačelnikom Borisom Miletićem o razmjeni učenika Pule i Bovca. Naglasio je da, iako nas je povezao tragičan događaj, stradanje naše sugrađanke, osjeća ponos što se suradnja obje općine nastavlja kroz vrijednosti prijateljstva i zajedništva.

Učitelji OŠ Vidikovac poželjeli su OŠ Bovecu još puno uspješnih, veselih i prijateljskih godina.

OŠ Vidikovac s veseljem čeka i planira sljedeći susret, boravak djece u Bovcu u veljači 2020.