EU projekti

16/06/2021

Gradonačelnik Zoričić primio uspješne paraolimpijke

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas u prostorijama Komunalne palače hrvatske paraolimpijke Jelenu Vuković i Mikelu Ristoski povodom uspješnog povratka s Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se nedavno održalo u Poljskoj.

Jelena je na nedavnom Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u bacanju kugle osvojila srebro, dok je Mikela na istom prvenstvu osvojila broncu za skok u dalj.

Čestitavši na još jednom sjajnom uspjehu, gradonačelnik Zoričić  izrazio  je zadovoljstvo i rekao kako je ponosan na njihov trud i rad, kao i na sve postignute uspjehe jer zna da iza toga stoji puno odricanja.

“Radite na sebi i budite primjer drugima, a Grad će vam biti potpora u svemu.” rekao je gradonačelnik Zoričić.

Govoreći o samom natjecanju Jelena, inače članica pulskog AK Spektra, naglasila je da s obzirom na povredu koju je imala, ova medalja odrađena je s velikim naporom, a sve zahvaljujući svom timu, dobrim ljudima i treneru Ivanu Radešiću.

Mikela Ristoski, rođena u Puli, trenutno trenira u Medulinu, slavna je paraolimpijka u kategoriji sportaša s intelektualnim poteškoćama i inspiracija je mnogima. U Poljskoj je osvojila broncu u skoku u dalj. Prijemu je nazočila u pratnji svog trenera Daniala Temima.

Sportašice su rekle kako je situacija za sportaše bila jako teška prošle dvije godine, zbog pandemije, no nadaju se da je to iza svih nas te da se normalno vraćaju svojim treninzima i natjecanjima.

U razgovoru s gradonačelnikom dotaknuli su se tema vezanih za uvjete treniranja i mogućnostima poboljšanja istih.