EU projekti

18/10/2021

Gradonačelnik Zoričić ugostio irskog veleposlanika

Otvoreni dijalog s inozemnim predstavnicima omogućuje uspostavu novih vidova suradnje i razvoja te uspješnog povezivanja Pule s inozemnim partnerima. U tom kontekstu, a nastavno na dosadašnju uspješnu suradnju s predstavnicima drugih zemalja, danas je upriličen prijem irskog veleposlanika Nj. E. Ruaidrhi Dowlinga.

Uz kraće predstavljanje Pule i njenih simbolika pulski gradonačelnik Zoričić i veleposlanik Dowling razgovarali su o cijelom nizu mogućnosti intenziviranja odnosa, počevši od Bloomsdaya kada se održavaju prigodni programi koji su posvećeni piscu Jamesu Joyceu, kulture, obrazovanja, gospodarstva i drugih interesnih područja.

„Razmjena iskustava i najbolje prakse u područjima zajedničkih interesa siguran je put ka obostranoj uspješnoj suradnji, a koja se može ojačati u čitavom nizu segmenata, od kulture, obrazovanja, sporta, gospodarstva, turizma i drugih područja. Izuzetno mi je drago što imamo priliku o tome razgovarati s irskim veleposlanikom i siguran sa da će razdoblje pred nama pokazati i konkretne aktivnosti.“, istaknuo  je Zoričić.

Uspješnu suradnju očekuje i veleposlanik Nj. E. Ruaidrhi Dowling koji predviđa da će se potencijali oba kraja sjediniti na najbolji mogući način, te nadograditi postojeći u cilju boljitka i razvoja novih sadržaja za građana. Grad Pula je tradicionalno otvoren grad s razvijenom međunarodnom suradnjom u kojoj se, uz zajedničke afinitete, želi upoznati kultura drugih gradova, a kvalitetni prijateljski odnosi razvijaju i jačaju te osobitosti.

Budući se danas obilježava Dan kravate, irski veleposlanik je prigodno primio kravatu od pulskih gimnazijalaca.