EU projekti

18/10/2021

Održana prva radionica za kuhinjsko osoblje u sklopu EU projekta Đir po Puli

U sklopu projekta Đir po Puli održana je prva radionica za kuhinjsko osoblje osnovnih škola Grada Pule koju je vodio chef David Skoko. Prisustvovalo je ukupno 8 predstavnika kuhinjskog osoblja kojima je prezentirana pravilna priprema hrane jela sa smanjenim udjelom soli. Kod same obrade ukazano je na način kako najbolje iskoristi namirnicu da bude ukusna, koje začine koristiti, a da smanjimo udio soli kod pripreme. Sudionicima radionice prezentirana je priprema integralne tjestenine s brokulom i slanim inćunima; pire od karfiola i teleće trakice u umaku; juha od poriluka i krumpira; palenta s heljdom i otkoštanim žgvacetom.

Sljedeće radionice predviđene su 10. i 17. studenog 2021.

Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije od rujna 2020. godine u partnerstvu provode projekt Đir po Puli bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt ima za cilj promicati zdrave navike djece predškolske i školske dobi te utjecati na svijest o zdravoj prehrani uz praktične primjere i niz drugih aktivnosti poput hodanja za građane. Rezultati projekta doprinose prevenciji razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva uslijed prekomjerne konzumacije soli i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 500 tisuća kuna, a provodi se do ožujka 2022. godine.