EU projekti

28/01/2022

Lokalna rasprava u sklopu projekta Mreža za aktivaciju mladih

U sklopu projekta Mreža za aktivaciju mladih 28. siječnja 2022. godine održat će se lokalna rasprava putem Zoom platforme. U ime Grada Pule raspravi će prisustvovati pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović.

Opći cilj lokalne rasprave je provedba konzultacija kroz dijalog s mladima, organizacijama civilnog društva i donositeljima odluka na temu zapošljavanja mladih u Gradu Puli i Istarskoj županiji. Uz prethodno navedenu glavnu temu sudionici će biti potaknuti na raspravljanje i o temama usko vezanim za zapošljavanje poput Garancije za mlade, obrazovanja i informiranja. Glavni cilj je utvrditi iskustva (u području donošenja odluka vezano uz zapošljavanje i njihove primjene) u području zapošljavanja mladih među sudionicima rasprava, na koje probleme ukazuju i koja rješenja predlažu u odnosu na određena pitanja.

Udruga srednjoškolaca Hrvatske u partnerstvu s Udrugom Zamisli kao nositeljem projekta i još 14 partnerskih udruga, Ekonomskim institutom Zagreb i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu provodi projekt Mreža za aktivaciju mladih. Svrha projekta je izgraditi mrežu za podršku mladima u procesu uključivanja u život zajednice te uključiti akademsku zajednicu, donositelje odluka, organizacije civilnog društva i mlade osobe u procese otvorenog dijaloga o mladima kako bi se poboljšala kvaliteta života mladih u Hrvatskoj. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.