EU projekti

18/03/2022

Veleposlanik Republike Kosovo NJ.E. dr. Martin Berishaj u nastupnom posjetu Puli

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u petak, 18. ožujka 2022. godine u Komunalnoj palači primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Kosovo NJ.E. dr. Martina Berishajakoji ovih dana boravi u Istri.

Veleposlanik Berishaj, koji je na dužnost stupio u prosincu 2021. godine, tom je prigodom naglasio kako tijekom svog mandata u Republici Hrvatskoj želi nastaviti i unaprijediti suradnju među institucijama dviju država na državnoj i lokalnoj razini.

Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su omogućnostima razmjene dobrih praksi na području hrvatske kulturne baštine kao i za suradnju i povezivanje visokoobrazovnih institucija. Gospodarska suradnja izdvojena je kao područje od mogućeg zajedničkog interesa te se razgovaralo o povezivanju hrvatskih gospodarskih i poslovnih subjekata s partnerima u Republici Kosovo.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić tom je prigodom izrazio želju za jačanjem veza i na području kulture. Ujedno je veleposlanika Berishaja pozvao na ovogodišnje obilježavanje Dana grada Pule te na programe Pulskog kulturnog ljeta.

Grad Pula ima tradicionalno dobre i prijateljske odnose s predstavnicima albanske nacionalne manjine s kojom postoji iznimno kvalitetna suradnja na svim područjima. Albanska manjina jedna od devet nacionalnih manjina koje djeluju u Puli. Putem Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Pule sudjeluju u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima.