EU projekti

29/03/2022

Poziv na iskaz interesa mladima, organizacijama mladih i za mlade, neformalne skupine mladih

Grad Pula jedan je od 16 gradova koji su odabrani za sudjelovnje u Projektu "Europe Goes Local - Supporting Youth Work at the Municipal Level" koji  predstavlja strateško partnerstvo u području mladih uz podršku Erasmus+ programa Europske unije.

Cilj projekta stvaranje je poticajnog okruženja za rad s mladima, povezivanje i umrežavanje sudionika, uspostava suradničkog odnosa koji će omogućiti mladima da budu ravnopravni kreatori procesa aktivnog sudjelovanja u društvu. Navedeno su društvene pretpostavke za razvoj potencijala mladih radi podizanja kvalitete njihovog života i njihove optimalne društvene integracije

Aktivnosti koje će se provoditi su mapiranje dionika na lokalnoj razini, umrežavanje dionika, konzultativni sastanci. Stoga, pozivaju se svi mladi i organizacije, odnosno neformalne skupine koje se bave mladima da se uključe, iskažu i podijele svoje ideje, potrebe i interese putem kontakt e-mail adrese: elvira.krizmanicmarjanovic@pula.hr do 8. travnja 2022. godine.

Projekt okuplja 26 nacionalnih agencija, Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Europski forum mladih, Europsku agenciju za informiranje i savjetovanje i savjetovanje mladih ERYICA i tri mreže zadužene za područje rada s mladima i lokalnu suradnju : POYWE - Proffesional Open Youth Work Europe, InterCity Youth network i DYPALL.