EU projekti

04/04/2022

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2022.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, Grad Pula zajedno s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, priprema cjelodnevni prigodni program koji će se održati u srijedu, 6. travnja 2022. godine na dvije lokacije u gradu.

U jutarnjem dijelu programa koji kreće od 10.00 sati na lokaciji Gradske tržnice učenice i učenici Medicinske škole Pula mjerit će tlak i šećer, a zajedno sa zainteresiranim građanima izvest će i fizioterapeutske korektivne vježbe.

Program se nastavlja na Forumu gdje će se u popodnevnom terminu s početkom u 18.00 sati održati rekreativno umjetnički program na kojem će pulski kineziolozi održati tri treninga, po jedan s djecom vrtićkog uzrasta, zatim članovima pulskih sportskih klubova te građanima treće životne dobi. Ujedno, na Forumu će biti postavljen i štand na kojemu će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo IŽ promovirati zdrav život, kretanje i dobrobiti pravilnih prehrambenih navika u cilju prevencije od raznih bolesti te važnosti očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja.

Pozivaju se svi građani na sudjelovanje u navedenim aktivnostima te da na taj način učine nešto dobro za svoje zdravlje.

Datoteke