EU projekti

21/04/2022

Prijem za studente i profesore austrijske Visoke poslovne škole Burgenland

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u četvrtak, 21. travnja 2022. godine u pulskoj Komunalnoj palači ugostio je studentice i studente koji su u Pulu stigli u pratnji profesora Visoke poslovne škole Burgenland iz Austrije Friedricha Seebera i Vladana Čuture. Riječ je o studentima međunarodnih poslovnih odnosa te ljudskih resursa i radnoga prava Visoke poslovne škole Burgenland.

„Dobro došli u Pulu i doista mi je drago što boravak u Istri započinjete upoznavanjem Grada Pule. Prilika je ovo da se upoznate i s gospodarskim subjektima regije i grada Pule kako bi u svojim budućim karijerama mogli razmišljati o eventualnoj međusobnoj suradnji. Primjerice, na našem području imamo prvi hrvatski jednorog Infobip. Ujedno, ovo je prilika i da vježbate svoje jezične vještine hrvatskoga jezika“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

„Naš Odjel snažno je usmjeren na tržišta istočne i jugoistočne Europe te se studenti tijekom studija odlučuju na učenje jednoga jezika ove regije Europe. U ovom slučaju naši studenti uče tijekom studija hrvatski jezik, a cilj našega putovanja je upoznati i politički i gospodarski sustav u Hrvatskoj te poslovnu kulturu zemlje“, rekao je rekao je Vladan Čutura, profesor na Visokoj poslovnoj školi Burgenland.

Profesor Friedrich Seeber dodao je da Visoka poslovna škola uspješno surađuje sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli te da studenti Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković redovito dolaze na studentske razmjene u sklopu Erasmus + programa. Također, pulski profesori održavaju gostujuća predavanja u Austriji, Visoka poslovna škola u suradnji s pulskim fakultetom izvodi i dva doktorska studija u Austriji te svako ljeto Sveučilište u Puli i austrijski fakultet, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Austrije, organiziraju trotjedni tečaj hrvatskoga i njemačkog jezika i kulture u Puli na kojem sudjeluju brojni austrijski i hrvatski studenti.

U sklopu bogatog programa nakon prijema kod gradonačelnika Zoričića, goste iz Austrije ugostit će i dekanica Fakulteta za ekonomiju i turizam Dr. Mijo Mirković prof. dr. Ksenija Černe, u Rovinju ih očekuje prezentacija Maistra Hospitality Group i posjet njihovom Odjelu za ljudske resurse, posjet Erste banci u Puli, Istarskoj razvojnoj agenciji i posjet obiteljskom gospodarstvu za proizvodnju maslinova ulja u Vodnjanu. Program završavaju u subotu, 23. travnja izletom na Brijune.

FH Burgenland (Veleučilište Gradišće) nalazi se u pokrajini Gradišće, u Hrvatskoj poznatoj po gradišćanskim Hrvatima. Fakultet se nalazi u glavnome gradu te Savezne zemlje - Eisenstadtu (hrv. Željezno).