EU projekti

06/05/2022

Prijem za predstavnice Szkole Podstawowa w Jędrzychowicach iz Poljske

U radnom posjetu Puli od 4. do 7. svibnja 2022. godine borave predstavnice poljske škole Szkola Podstawowa w Jędrzychowicach iz mjesta Szlichtyngowa u sklopu projekta PO-WER, „Hallo, it's me – ecology“ koji provode s pulskom osnovnom školom Tone Peruška.

Tim povodom, u petak, 6. svibnja 2022. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić ugostio je ravnateljicu te poljske škole Martu Krawczyk i učiteljicu engleskog jezika Nataliju Kowalczykowska-Ragan, ravnatelja Osnovne škole Tone Peruška Kristijana Cinkopana i Elianu Geržević Macan, nastavnicu engleskog jezika.

Gošća iz Poljske Natalia Kowalczykowska-Ragan tom je prigodom gradonačelnika Zoričića informirala kako dvije škole uspješno surađuju na projektu transnacionalne mobilnosti učenika, s naglaskom na ekologiju, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda

Najavljeno je da će od 3. do10. lipnja 2022. godine 20 učenika i četiri učitelja biti gosti Osnovne škole Tone Peruška te će učenici obje škole sudjelovati na radionicama izrade odjeće od recikliranih materijala s modnom revijom, upoznavanja s znamenitim ličnostima obje države, izrade modela znamenitosti oba grada te na završnoj svečanosti s prezentacijom tipičnih jela obje regije od lokalnih namirnica.