EU projekti

24/06/2022

Veleposlanik Japana ISO Masato u nastupnom posjetu Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u petak, 24. lipnja 2022. godine u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Japana Nj.E. g. ISO Masata.

„U 2023. godini obilježit će se 30. obljetnica od uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske, što će biti jedinstvena prilika za daljnji razvoj između dvije zemlje koje dijele iste vrijednosti i promiču međunarodnu suradnju.Želja mi je razvijati različite projekte za produbljivanje međusobnog razumijevanja između dvije zemlje“, rekao je veleposlanik Masato.

Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je važnost uspostavljanja ovakvih kontakata kako bi se potaknula i kasnije razvijala suradnja.

„Razumijevanje kulture između dvije zemlje polako napreduje zahvaljujući osobama koje se bave haikuom, borilačkim vještinama, te uspostavom studija Japanologije na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Grad Pula podržava uspostavljanje suradnje na području kulture, sporta, obrazovanja i gastronomije i uključit će se u program proslave 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Gradonačelnik je ujedno ponudio pomoć Grada Pule u organizaciji proslave te predložio sudjelovanje i uključivanje predstavnika japanskog grada Hekinana, pobratima Grada Pule, u programe obilježavanja ove značajne obljetnice.

Veleposlanik Masato prije tridesetak godina prvi puta posjetio je Istru, a nakon današnjeg susreta s gradonačelnikom Grada Pule uputio se na Europsko judo prvenstvo u Poreč.