EU projekti

12/07/2022

Otvoren 17. Međunarodni odbojkaški turnir Global Challenge

Na pulskom Forumu 11. srpnja 2022. godine otvoren je 17. Međunarodni odbojkaški turnir Global Challenge.

Turnir će se održati u Puli od 11. do 16. srpnja 2022. godine u organizaciji tvrtke Bring it USA u partnerstvu s Odbojkaškim klubom Pula. Ovogodišnji susret okupio je 24 ekipe, preko 400 sudionika iz brojnih zemalja (Sjedinjene Američke Države, Izrael, Latvija, Švedska, Češka, Mađarska, Italija, Nizozemska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska), koji će se natjecati u dvije kategorije, U18 i U23.

„Drago mi je da sam večeras s vama. Pogotovo jer sam i ja nekad igrala odbojku. Bilo mi je jako zabavno. Hvala vam što ste po 17. put u Puli. Veoma smo zahvalni što je Grad Pula mnoge godine  domaćin ovog predivnog natjecanja. Nadam se da ćemo se i dogodine ponovo ovdje vidjeti. Želim vam ugodan boravak u Puli i uživajte igrajući odbojku“, poručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov.

Global Challenge jedan od rijetkih međunarodnih ekipnih sportskih natjecanja koji se već 17 godina u kontinuitetu održava u Gradu Puli. Utakmice će se održati u Domu sportova Mate Parlov

Finalne utakmice u obje kategorije direktno će prenositi renomirana sportska televizija Sport Klub, a sve će utakmice prenositi američka televizija Baller TV, koja je iznimno praćena na području SAD-a.