EU projekti

01/07/2022

U Osijeku peta dvodnevna cITy upgrade konferencija

U Osijeku je u tijeku dvodnevna "cITy upgrade" konferencije u čijem radu sudjeluje i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Kao jedan od sudionika panela "Godina novog mandata" gradonačelnik Zoričić ocijenio je da je Pula kao grad srednje veličine prepoznatljiv u svojoj transparentnosti „koju smo već ove godine digli na višu razinu“.

„Radi se o aplikaciji transparentan proračun, solarima na javnim ustanovama, govorimo o nacionalnom planu oporavka, transformaciji grada, posebno središnje jezgre, sustava parkiranja, ekologije u stanogradnji“, pojasnio je Zoričić.

Na konferenciji sudjeluje stotinjak sudionika, a među njima su na okruglom stolu o digitalnoj i održivoj budućnosti nordijskih gradova govorili švedska veleposlanica Diana Helen Madunić, danski veleposlanik Ole Frijs-Madsen, finski veleposlanik Kalle Kankaanpää, zamjenica norveškog veleposlanika Homma Latif te Jukka Punamäki koji u Helsinkiju radi u gradskom odjelu za upravljanje turizmom i destinacijama.

Organizatori konferencije su Udruga gradova i Grad Osijek, a ključne teme su nove hrvatske elektroničke usluge i servisi za gradove i javnost, elektroničko uredsko poslovanje i kibernetička sigurnost te digitalna budućnost nordijskih gradova.