EU projekti

18/07/2022

Veleposlanik Španjolske u nastupnom posjetu Puli

U ponedjeljak, 18. srpnja 2022. godine u prostorijama Komunalne palače gradonačelnik Filip Zoričić primio je u nastupni posjet veleposlanika Španjolske Nj.E. g. Juana Gonzáleza-Barbu.

Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je važnost uspostavljanja ovakvih kontakata kako bi se potaknula i kasnije razvijala suradnja na obostrano zadovoljstvo.

Gradonačelnik Zoričić tom je prigodom gosta proveo kroz povijest Pule, ali i kroz trenutno političko i gospodarsko stanje na pulskom području pa su tako turizam, Pulski inovacijski centar, Uljanik i prvi hrvatski jednorog Infobip iz Vodnjana bile neke od tema o kojima se razgovaralo.

Juan González – Barba na dužnost je stupio u svibnju ove godine te je izrazio želju posjetiti neke hrvatske gradove na početku svog mandata, među kojima i Pulu. Španjolskoj službi vanjskih poslova pridružio se u svibnju 1991. godine, radio je u Africi i na Bliskom Istoku, bio veleposlanik u Sudanu, Južnom Sudanu i Eritreji, obnašao je dužnost zamjenika glavnog ravnatelja za vanjske kulturne odnose Ministarstva vanjskih poslova te dužnost savjetnika u španjolskom predstavništvu pri Europskoj uniji u Bruxellesu.

Veleposlanik Španjolske prvi puta posjetio Pulu i Istru, a na današnjem prijemu najavio je ponovni dolazak u rujnu te mu se gradonačelnik Zoričić ponudio ponovno biti domaćinom.